Hamarosan újra Pénz7
2018. február 20. írta: Konzultáció Economy

Hamarosan újra Pénz7

Hamarosan megkezdődnek a 2018-as Pénz7 idei edukációs programjai. Ez évben immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pénz7, amely Európa-szerte mintegy 30 országban hívja fel a fiatalok figyelmét a pénzzel való okosabb gazdálkodásra.

A pénzügyi tudatosság hiánya és a pénzügyi ismeretek alacsony szintje sajnos visszaköszön a nem hatékony pénzügyi magatartásformákban.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az anyagi gyarapodáshoz két dolog elengedhetetlen. Tudás és tudatosság. Egyik sem ér sokat a másik nélkül. Hiába ismerem a kamatos kamat csodáját, ha pénzügyi tudatosság nélkül nem marad gyarapítható, fialtatható forint a hó végére. Kevesen gondolják, hogy a költekezés és megtakarítás helytelen aránya ott kezdődik, hogy nem jegyezzük fel kiadásainkat. A postásnak adott száz forintot épp úgy érdemes lejegyezni, mint a porszívóra kiadott húszezret. Meglepődnénk, hogy az apró, pár száz forintok milyen nagyra képesek duzzadni a hónap végére, majd csodálkozunk, hogy ismét elillant a teljes fizetés.

penzugyi_tudatossag.jpg

Forrás: Blikk 2014.nov.22.

Hogy gyermekeink tudatosabb pénzügyi intelligenciával rendelkezzenek - erről szó a Pénz7, melyet a tavalyi évtől kezdődően már az Emberi Erőforrások Minisztériuma kordinál. Sajnos ebből a nagyon hasznos kezdeményezésből a társadalom jelentős része kimarad, hiszen a Pénz7 gondolatisága és programkínálata csak a "Z" generációs fiatalokat szólítja meg.

kep1.png

forrás: http://www.penz7.hu/hirek/penz7-2018

Tehát jogos a kérdés,  hogy ki segít a tisztánlátásban és pénzügyi viselkedésváltoztatásban az idősebb korosztálynak, az X és Y generációnak?

A coaching személyre vagy csoportra szabottan fejleszt és ér el változásokat. Nincs korosztálybeli megkötés, hiszen a speciális konzultációs beszélgetések hatékony segítséget jelentenek a 30, 40, 50, sőt a 60 éves korosztálynak is.

Célja a problémák megértése mellett, azok eredményes, személyre szabott kezelése, változtatása.

A pénzügyi vagy gazdasági  coaching, a pénzügyi tisztánlátásban, a tudás és tudatosság integrálásban hozhat egyedi megoldásokat.

Közgazdaságtan, pénzügyek és pszichológia rendkívüli kombinációja.

Ha érdekli Önt, keressen!

Karaszi Andrea – elemző közgazdász & coach

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konzultacio-economy.blog.hu/api/trackback/id/tr9613683724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása